Borang tempahan

8:44 PM / by Pojan





Aku hanya ambik tempahan sampai 10 unit ja. Sapa cepat dia dapat^^

Gravatar

8:23 PM / by Pojan

Gravatar? Apa tu? Cite Avatar yang latest ke? Ke sequel dari movie Avatar? Ok, cukup dengan tekaan yang entah ape-ape tu. Kalo best takpe gak. Gravatar adalah singkatan untuk Globally Recognized Avatar. Seperti namanya, Gravatar adalah avatar yang dikenali seantero dunia. Ok, mungkin setakat tahu nama masih belum cukup.



Cana : Ko menipu ke???

3:08 PM / by Pojan

Mood: Study~~
Doing: Twittering
Thinking: "Aish, hari ni aku tak mula study lagi ni"
Eating: Nasi lauk ayam masak merah
Drinking: Air kosong


Salam sejahtera kepada bloggers dan non-bloggers sekalian. Kali ni Pojan nak post sumthing different. Cuba tengok tajuk post. 'Cana' ? Ape tu? Sebenarnya 'Cana' comes from 'bagaimana' atau dalam Englishnya, 'how to'. Tajuk asalnya 'How to: Detecting a lies' tapi disebabkan Pojan lebih suka BM dari BI, Pojan pon translate kepada BM. Tapi kalo terjemah BM, 'Bagaimana mengesan penipuan?? WTH tajuk sangat boring?? So Pojan pon tukar la sket tajuk tu konon nak bagi menarik ;p

Yeay! or Alamak! ??

1:12 PM / by Pojan

Mood: Macam nak study
Doing: Icis...
Thinking: "Tak sabar nak kuar tengok wayang!"
Eating: Makanan
Drinking: Air

Salam sejahtera..dan salam final. Baru lepas tido. Mengantuk lagi rasa, tapi kalo dilayan sangat perasaan tu, memang nak tido je time-time free study ni. Tapi Pojan telah mengambil langkah drastik, bukan chopstik ye? Pojan bangun lantas facebooking dan twittering! Tapi bukan nak membazir masa, cuma  bajet nak melancarkan perjalanan darah kat otak ni.

Okeh, kali ni Pojan nak berceloteh pasal tajuk artikel ni, 'Yeay! or Alamak! ??' Kenapa tajuknya begitu? Biar la, Pojan bangun dari tido tiba-tiba datang perkataan tu, so Pojan jadikan tajuk artikel kali ni. Kenapa? Tak boleh?

Dah dah. Melalut lagi~ haih. Al kisahnya macam ni. Bila Pojan bangun dari tido, Pojan terus facebooking. Time tu takde wall post ke, message ke, pape ke. Then Pojan ushar ah friends suggestion dan apa yang Pojan lihat adalah kejaiban!

Kredit oh kredit!

1:32 AM / by Pojan

Mood: Fizik!
Doing: Baru lepas study Fizik
Thinking: "Nak tengok 2012"
Eating: Nasi Goreng Ayam
Drinking: Air dari langit yang telah dirawat dan ditapis


Assalamualaikum dan salam....sejahtera (takot ada yang marah lak bila tulis 'final'.haha) Bila dah penat study facebook malam ni, terasa nak nak blogging pulak. Haih! Macam mana la nak elak dari blog ni? Memang susah terutamanya bila korang dah wat macam-macam kat blog korang.

Tahniah diucapkan kepada Zizi kerana telah berjaya memulakan blognya yang pertama. Tahniah juga kepada Saser kerana beliau lah subjek dalam post pertama blog Zizi. Semoga lebih ramai yang memulakan blog dan menulis artikel pasa bloggers lain ;p

Hah! Dah nak melalut sekejap. Kali ni Pojan nak tulis pasal memberi kredit. Bukan share kredit atau sebutan manja masa sms, 'kedit'. Kredit yang dimaksudkan sama macam kredit di akhir movie-movie di mana nama-nama producer, pelakon, editor, pengarah, sponsor, disenaraikan. Dah dapat gambaran tentang kredit?

Survey

2:08 PM / by Pojan

Assalamualaikum dan salam final exam. Tak habis-habis dengan salam final exam ek? Bukan nak menganjing sapa-sapa yang tak study, cuma sebgai peringatan. Sekurang-kurangnya Pojan menjalankan tanggung jawab Pojan, memberi peringatan kepada yang laen untuk study, sesungguhnya itulah yang terbaik sekarang.

Kalo ingat lagi, Pojan ada tulis pasal Jalan-jalan Cari Makan!: Cafe USM kan? Buat pengetahuan semua, post tu ditulis berdasarkan pengalaman Pojan sendiri, mungkin yang Pojan tulis tu betol, mungkin tidak. SO, kali ni Pojan nak buat survey, biar korang sendiri yang tentukan sama ada Cafe USM tu pada pandangan korang best ke tak. Klik sini


Duit terlebih tulisan

4:11 AM / by Pojan

Mood: Kenyang la pulak~
Doing: Leverage second season
Thinking: "Nak tengok satu episod Leverage sebelom tido"
Eating: Roti Canai
Drinking: Teh Tarik


Salam dan selamat pagi^ Pojan baru balik dari 'mamak'ing lepas maen futsal, dan lepas jatuh longkang dan macam-macam lagi. Dugaan Tuhan, apa nak jadi pon boleh. Pojan hanya mampu memanjatkan syukur sebab masih lagi hidup sihat wal'afiat, cuma kaki ja calar sikit sebab masuk longkang.

By the way, Pojan teringat tentang satu kejadian yang Pojan rasa kurang enak dan perlu dikongsi bersama untuk dijadikan pedoman dan pengajaran. Kisah ni berlaku dalam UTP jugak. Tempat yang selalu dilawati jugak dan selalunya untuk mencari makanan. Kisah ni berlaku di Cafe V4. [...]

Jalan-jalan Cari Makan! : Cafe USM

3:37 PM / by Pojan

Mood: Tak bermaya
Doing: Tido
Thinking: "Nak tido"
Eating: Tak makan lagi
Drinking: Air kosong ja


Salam final exam. Yeah, makin hari makin terasa bahang final exam. Bagi yang sedang menduduki final exam, semoga berjaya diucapkan. Final exam ni bukanlah mudah, tambah-tambah bagi yang tidak study ;p realiti yang pedih. Bila dah abis menjawab paper untuk hari yang tertentu, sudah pasti siswa-siswi berasa lapar yang amat sangat, dan antara tempat yang akan dilawati oleh siswa-siswi kelaparan ini adalah CAFE USM. [...]

Advanced Technology in UTP

12:47 PM / by Pojan

Mood : Takde mood.....
Doing: Tengok House
Thinking: "Laparla pulak~~ V4! V4!"
Eating: Mana makan lagi
Drinking: Mana minum lagi....


Hah! Setelah sekian lama menyepi, Pojan akhirnya mengupdate jugak blog ni. Kali ni sebab Pojan sibuk test, setiap hari ada ja test. Tapi itu cerita minggu lepas, sekarang dah hujung minggu^^.

Kali ni Pojan nak berkongsi sedikit sebanyak tentang salah satu teknologi yang diguna pakai di UTP ni. ( Yang Pojan dengar) boleh dikatakan benda ni antara salah satu teknologi yang melibatkan ramai designer, engineer, dan juga artisan-artisan seluruh dunia. Kalo kat Malaysia ni, mungkin ni ja tempat yang guna teknologi macam ni.

Nak tau apakah teknologi yang dimaksudkan?
[...]

ShareThis