At the edge of a holidays~

9:11 PM / by Pojan

:-& tongue tied

Dah, paham dak tajuk post ni?? Cuti nak abeh dah la~~ (tu ar laen kali study ar BI!)
Yup, kali ni nak cita pasal hidup pojan di saat2 nak abeh cuti sem (ala~~~) and x dapat dinafikan ah ada rasa gembira but also rasa tak epy at the same time^ N sebab ada rasa x epy tu, pojan cuba pikirkan apa yang patut pojan buat untuk kurangkan rasa x epy ni sehingga approaching eternal happiness (tu dia ayat ;p)

So, seminggu sebelum balik UTP, pojan gerak ke alor setar dulu ngan moto kesayangan pojan^ (ye la, moto baru maa) gi shahab n beli tiket n tunggu kawan pojan ni, nama dia Yeh. Nak dijadikan cita ( tgh cita ar ni) kalo pojan nak gi alor setar n sekitarnya untuk beberapa ari, umah Yeh la yang menjadi sasaran pojan^ tu pon kalo dia ada ar, dia skarang ngah study jgk. So untuk kali ni pon, pojan menetap di umah yang berkoordinat ( xtau la exact nya) di langgar^ N ada benda yang pojan nak tulis dalam blog ni pasal satu kejadian yang agak membengangkan kepala pojan yang berlaku du Shahab Perdana (ni terminal bas kat alor setar)

Bila sampai Shahab, pojan parking ja kat tepi keta orang, then direct gi beli tiket, n masa tu pojan tunggu Yeh ni, tapi dia kata lambat sket, dalam 10 minit baru smpai shahab, so dah beli tiket, pojan pon pegi nek moto, masuk dalam kawasan parkir berbayar, setelah selesai urusan parkir memarkir, pojan g masuk Marry Brown n makan sarapan semasa menunggu kedatangan Yeh. Pendek cerita, pojan n yeh dah selesai urusan kat shahab, kami pon nak blah ar dari situ (bukan kami keja kat situ pon, wat pa tunggu lelama??) N masa tu la pojan sedar kehilangan kunci moto!!
"Ah, sudah!! Mana kunci ni??!!"
"Hang jangan buat lawak~"
"x buat lawak ah! Memang xdak kunci kat aku ni!"
Pergh, pojan pon patah balik ke tempat2 yang pojan dah pegi tadi nak cari kunci moto punya pasal!! Bila dah puas round2, pojan pon gi kat tempat moto n geledah beg pojan plak
"Aish, xdak jugak ar~"
Pastu pojan pk nak gi tanya kat orang yang kunci moto pojan tu, seorang lelaki india yang...ntah baca n comment sendiri ah. Pojan gi kat kaunter n then tanya kat dia
"bro, ada nampak kunci kat moto x masa kunci tayar tu tadi??"
"nombor plate brapa?"
"KCM5222" n masa tu dia tengah belek2 kertas kat fail dia, then sampai page last, nampak la tulisan 'KCM5222'
"ni ka?"
"ya2^" masa tu dah epy dah, igt nak dapat balik dah kunci tu
"tapi kalo nak balik, kena bagi salinan IC dulu" sambil membelek kunci yang ada dalam laci kat kaunter tu. Then dia kuarkan kunci pojan "ni kan?" sambil menunjukkan muka yang happy (ampeh kut nak tunjuk muka 'mengambil berat' ka, xpa ar jugak!)
pastu yeh ar jugak yang bersusah payah g photostat IC pojan. Bila yeh balik ke kaunter ngan salinan IC, tetiba laki penjaga parkir ni kata
"kenapa x fotostat kat depan ni? Kedai komputer...bla3"
Ceh!!! bukan nak bgtau pon masa orang dok bincang kat sebelah dia tadi!! (ampeh buat kali ke-2!) Argh!! Then pojan ngan yeh pon balik umah yeh dulu, sebelum petangnya kami gi 'menyemak' kat skola lama kami, SMS Pokok Sena^

hidden msg 1: laki kaunter tu cam ampeh!!
hidden msg 2: pojan bagi yeh bawak moto pojan, sakan sungguh dia test-run!^

One in a Zillion

10:09 PM / by Pojan

:O singing

Pada hari yang hujan dari pagi sampai malam pon x berenti lagi, banyak aktiviti yang pojan leh buat, selain makan, minum, tdo, msg2, dgr radio sambil baring2 baca buku......

Yeah, nothing to say~~

Tapi, tetiba malam ni pojan teringat kat kawan yang agak rapat ngan pojan dulu, Fazril!! So, pojan nak cita serba sedikit tentang teman yang ska mengarot ngan pojan di sekolah menengah sains pokok sena dulu, tambah2 menjelang SPM 2008^

So, kita mula dengan nama ek? Nama dia orang besa panggil Fazril, kalo bebudak Supermassive XII pulak panggil dia, DEWA!! Abes, kalo dah soklan add math tahap gaban leh jawab sebelah tangan (kalo menulis memang la sebelah tangan pon ;p) n tutup mata sebelah, mao x dipanggil dewa, DEWA ADD MATH^ memang terkenal abis la sebab soklan add math tu senang sangat bagi dia, fuh, wa respek sama lu, dewa!! He's ONE IN A ZILLION!!

Dah abis ngan nama, kita cita lak pasal rutin arian kat asrama (pojan amik masa dekat SPM, so budak2 yang akan duduki SPM, leh wat rujukan^) . So akan ada dua bahagian, sebelum dan semasa SPM.

Sebelum SPM:

Pagi: Gi skola, cam biasa ar, suma pon g skola^
Tgh hari: Makan tengah hari, solat, tido sebelum mandi, n bila 15 minit lagi sebelum countdown kat simpang sekolah, g mandi^^
Petang: Prep, tapi bukan study pon, baca paper ngan Macha (Husain) n sembang2 ngan ketua kelas, jemey n sapa2 yang lambat g prep ( suma berkumpul kat kipas belakang kelas, peluh n penat lepas berlari nak lepas countdown^)
Riadah: Masa ni dewa ngah men basketball ngan geng, Meon, Mad, Pung, n sapa2 yang nak tempek^ tapi lagi dekat ngan SPM, makin kurang men basket, men futsal pulak.
Prep malam: pi masuk kelas, tgk buku (tgk ja la ;p) pastu ni la tyme nak study pon, tapi smbil sembang ar^

Semasa SPM:
Pagi: Skola dah xda, suma balik umah dah kecuali yang nak amik SPM, tapi kami ada bengkel ja kat DM, so pada ketika ini, Fazril hanya menidurkan diri kat katil di dorm baru^ (patot la nama dewa ;p)
Tgh Hari: Bangun, makan tgh hari, solat, tdo.....
Petang: Bangun, makan petang, solat, men futsal^^
Malam lps Isya': tgk tv, tdo......

Tapi ni rutin ja la, rutin x semestinya setiap hari, musti ada hari yang tak ikut rutin jugak ;p yang x ikut rutin tu la tyme dia study^ By da way, Fazril memang banyak sembang pasal benda yang dia suka, tambah2 anime n manga^ Kalo bab2 pompoan, sry ar, dia akan kata dia x ensem lah, itulah, inilah, nanti bila masa sampai petik jari semua nak kat dia, hah! (memang patot pon nama dewa~) But, cerit a baru yang pojan dapat tau, Fazril ni dah ada seseorang yang yang spesel! Hah, fazril mai la beri penjelasan sket ;p

Hidden msg 1: Calon2 SPM, amik tips yang mana patot ok?
Hidden msg 2: Fazril ni cekap men basketball, kalo nak ajak men, pi la intec, shah alam^^
Hidden msg 3: Kawan fazril nama ieka...


Happening Friday^

10:10 PM / by Pojan

:-)) Very Happy

Bila dah bangun dari tido, pojan tgk enset dulu, kalo2 ada msg (bukan pojan nak tgk jam pon ;p) n ada satu msg untuk nom Maxis pojan n satu lagi untuk nom Celcom pojan.

Msg untuk nom Maxis:
Fazril said: bangun2 subuh2!! (ada ke patot, dah pukul 7.30 waktu tu, gerak ar awal sket^)

Msg untuk nom Celcom:
Aini said: semoga berdating arini ye.hoho :D (yang ni lagi x btol, bukan pojan nak kuar dating lar, kuar ngan sorang kawan bek pojan ni, Ezatul Fahanis^^)

Then pojan bangun la sambil memikirkan apa yang nak buat arini~ dah pK selama setengah jam (macam lama ja?) pojan bangun la wat apa yang pat0t, mandi, sarapan, n on9 teros^ Hoh, kebiasaan yang x dapat dielakkan. Then, ushar tv, baca paper, those usual things.....

dan.....(gi solat jumaat, xkan nak gtau jugak? ;p)

So, bila dah balik dari Masjid, pojan teros berehat dan ready nak bersiap^ ye la, nak jumpa kawan baek sorang ni^ (bukan slalo nak boleh jmpa, dia muda g, student maktab Langkawi) so, peluang nak jumpa ni ibarat peluang yang datang sekali seumur hidup (bukan seumo idup ar, tu hiperbola sket, xkan nak percaya?)

Tapi masa tu kat taman pojan (Taman Sri Berlian) dah x ujan, so pojan msg tanya Fanis jd ke x? X reply. "Em, maybe ngah on da way kot?" xpa la, pojan pon teros naek moto kesayangan pegi ke Langkawi Parade.

Dah sampai situ, pojan tunggu la dengan penoh sabar....(sabar itu separuh dari iman^) then tgh2 tunggu tu, ternampak la dua orang pompoan, dengan sorang yang pojan familiar, n masa tu pon dia tgk belah pojan jugak, tapi dia terus melangkah ke arah lif (masa tu tunggu kat stage) Then dapat msg dari Fanis kata dia dah smpai, pojan pon naek la atas, g cineplex. Smpai2 ja kat atas, sah orang tadi tu Fanis, ampeh, dia dah lupa pojan kot?? Arghhh

Xpe, lupakan dulu^ then lepas tgk schedule wayang, yang paling ok nak tgk pon cita 'Drag Me To Hell' quite a movie^^ pape pon, Fanis ni banyak la tutp muka dia waktu hantu kuar. Bila abis wayang, tanya la dia napa tutup mata ja? X feeling ar tgk cita antu aklo camtu ;p Fanis jawab dia x ska tgk antu dalam bentuk haiwan, takowt~ kalo orang ok la jugak. Tu dia la yang kata^ Kawan dia pulak (Nad) ok pulak, steady ja tgk cita antu tu. Ha^

Dah abis wayang tu ( abis skali ngan regular pop corn n 7-up, on me) Fanis tanya nak pi mana pulak? Pojan pon ajak la g makan. Then kami pon bincang3 nak makan kat mana, laaaast skali g makan kat food court tingkat atas ja^ (sebab waktu tu hujan, xley nak g mana
So, pojan order 3 burger la untuk 3 orang (on me)^^ n si Fanis pulak bising2 xmo makan sayur yang ada dalam burger tu (pelik jugak dia ni) tapi burger last skali abis jugak 9n sayur tu dia biar je la)

So tamat gitu je la hari pojan bersuka-ria^^ malam ni nak tido awal, saja skali skala tido awal, x salah kan???

Hidden msg 1: Fazril memang 'rajin'^^
Hidden msg 2: saja rajin belanja, elaun baru masuk ;p
Hidden msg 3: Still xtau napa Fanis x makan sayur tu

Relaxing myself

10:17 PM / by Pojan

:-E BuckToothed Vampire

Ha^ dah lama pojan x menulis luahan hati di blog ini. Yeah, buzy n the most important, xda moooood~ cuti terlalu lama telah membuatkan pojan kehilangan beberapa skil yang penting untuk digunakan di tempat blaja pojan, UTP. Antaranya, menulis, membaca, melihat, mengarot, etc.....

Lebih kurang gitu ah, disebabkan malam ni ada mood sket, pojan teringin pulak nak wat compilation cuti yang pojan dah lalui :

1. Dah dapat lesen L moto dan keta.
2. Dapat moto sendiri, Yamaha 135lc
3. Jadi cikgu tusyen untuk adik sendiri n sorang kawan dia
4. Study peta
5. Msg ngan ramai orang.
6. dan baaaaanyak lagi, xtau dah nak senarai apa ;p

Antara yang agak best terjadi kat pojan, tengok wayang cita TRANSFORMERS: REVENGE OF THE FALLEN. Bagi pojan, cita ni penuh ngan aksi tembak menembak yang futuristik dan lawan2 oleh Autobots n Decepticon (btol ntah ejaan?) n kurang aksi dewasa, menjadikan ini satu cita yang layak mendapat rating bintang 9.5 daripada pojan^^ bes wooo!!

Pada 1 julai 2009 yang lalu, pojan dijemput untuk ke sekolah bagi menerima anugerah daripada Tunku Putri (nama dia paaaaanjang sangat, pojan ingat yang ni ja^) walopon ada banyak agenda masa event tu berlangsung (8.30 pagi- 12.30 ngah hari) tapi ponjan hanya fokus kat masa pojan amik adiah ja^ the rest? Mengarot kat tepi dewan dengan sir. Karim, jgol, zali turut serta dengan pojan. Ye la, bukan nak ada benda bes sangat pon kat dalam dewan tu. By da way, yang memang diri sendiri dapat hadir hanyalah 7 orang (pojan, jgol, karim, zali, dato', cikgu, puih n dines) sebenarnya 8 orang tu, tapi satu lagi seolah tidak ada^^ dan yang lain hanyalah diwakili oleh parent or sedara terdekat ataupon tros tidak hadir

Masa cuti yang baru2 ni juga pojan dapat tau yang salah sorang teman baek lelaki pojan, yakni Fazril sudah punya teman istimewa, sikap dia ni yang mengarot lagi mengarot daripada pojan menyebabkan sukar untuk pojan percaya, namun TAHNIAH diucapkan^^

Yeah, di situ aja nukilan pojan untuk malam ni, dah ngantok dah (walopon awal lagi) besa la tu^^

hidden msg 1: tak adir HAKA tahun ni pon ok ja sebenarnya
hidden msg 2: kawan fazril/dewa namanya ieka/fiya
hidden msg 3: post kali ni xda gambar yang nak dimasukkan sebb xda medium nak uploadkan gambar dari enset pojan~ xkan nak guna gambar tenet ja memanjang???

ShareThis