A NEEEEEEW STARTS^^

4:59 PM / by Pojan

Xde pape yang gempak pon, cuma nak visitors tengok rupa baru my blog^^

Hidden message 1: Suma wajib comment ^^

Juz 2 Bor3D~

2:45 PM / by Pojan

:-'| Have A Cold

Ari ni pon pojan bangun awal^ 8 pagi (quite interesting for you got nothin' to do in the morning)
Dah bangun bangun ni, first skali pojan memanjatkan rasa syukur ke hadrat Illahi sbb pojan dah sihat dari selsema n demam pada malam semalam.
Semalam x dapat nak post blog disebabkan keadaan pojan yang tidak sihat~
Thanks to one of my dearest frens in UTP, Aini Abdul Jamil yang sedang bersuka ria kat KT tu sebab nasihat dia la (sebenarnye) pojan x dapat nak menulis blog kemarin ;p

Ari selasa cumalah satu ari di mana pojan gi belajar memandu for da first time!!
Prestasi kira agak memuaskan ar sebab enjin keta x mati kat tengah jalan tapi mati masa masuk parking kat last2~

N malam kemarin? Tadah telinga mendengar nasihat berguna daripada Aini selama sejam....
susah benor nak dapat lesen keta upanya^^

ISNIN OH ISNIN...

11:06 PM / by Pojan

#-) Blinking

Hari ni agak bersejarah buat pojan, sebab? Kena bangun awal for sumthing^^ ala, belajar membonceng motosikal je pon. Perancangan asal adalah untuk bangun pada pukul 8

Malam sebelum tu:
dalam ati,"hoh, esok nak kena bangun awal, pkol 8 cam sedap ah"

Pagi ni:
Alarm enset bunyi - "........bising btol la!" snoooooze
Alarm bunyi, lagi - " ....awal lagi ar~" snoooooze, lagi
Alarm bunyi lagi! "................." snooooze (x larat nak bagi respon selain tekan button snoze^)

aaaaaand so on sampai la satu kali alarm ni bunyi lagi, pojan tgk jam enset
"aiyark pkol 9???!"
kalo seseorang lambat for sumthing, agak2 wat pa ek? Tdo agi^^
Xda la, pojan teros bersiap nak gi sekolah tu ;p
dengan membonceng moto baru pojan, pojan bergerak pada kelajuan 100km/h tanpa henti untuk sampai sekilat yang munkin kat skola tu, hoh~ (macam tpo ja?)

At last, Alhamdulillah pojan sampai jugak dalam keadaan badan masih sempurna (thank God!)
So, pojan tros ke belakang untuk memulakan sesi pembelajaran

LIMA target utama belajar moto:
1. Lulus JPJ
2. Lulus JPJ
3. Lulus JPJ
4. Lulus JPJ
5. Mengisi masa lapang....

Of course la!! belajar moto kat institut ni untuk lulus JPJ ja pon^


selepas 40 minit membonceng, tiba2, ujan renyai2 pon turun~~
cikgu pon mintak budak2 yang tgh belajar stop sebab ujan n dia pon suruh kitorang g tanda tangan form
Pojan pon pegi kaunter 1 (ada 4 kaunter ja pon) mintak borang nak sign but then,
"sign suma lapan2 skali la, nanti mai blajaq ja", kata akak kaunter satu, pojan tgk dia ni agak cute la^
dalam ati, "suma skali? ini sudah bagos^ x payah mai dah pon xpa lepas ni^ hoho^" (hoho tu x sebut pon ar)
daaaaaan siap 'lapan jam'....Pojan pon naik moto balik dengan ati yang girang

amat boriiiiiiink~ xtau nak wat pa kat umah~

..................................

3:00 PM / by Pojan

~~:-) - getting rain on

Ah, udah lama x menulis coretan idup kat blog ni^^ yea2, walopon ini blog yang biasa, namun blog ni la tempat nak meluahkan perasaan2 yang ada kat ati pojan yang kecik ni~

Soooooooo, cuti sem dah 2 minggu start (x rasa cam lama pon) tapi, pojan blom wat sumthing yang bermakna (sebenarnya, suma benda pon ada makana) i mean, yang x pernah buat n bes la! Pojan penah terpikir nak jog satu Langkawi (i live there) tapi, nanti jadi terlalu bermakna pulak^

So, just forget bout it for a while, there are always time to make one (buat bnda bermakna la, in case kalo x paham) By da way, pojan ni baru memperoleh lesen L untuk kelas B,C, dan D (tao ke?) Sepatotnya rasa epy, tapi wat pa nak epy kalo gi amali n praktikal yang x seberapa n then dapat L?
Epy la jgk, tapi xda la samapai meloncat2 (pojan masih waras^^)

Pasal smile kat atas tu, sepatotnya muka sebek (muka sediiih) tapi disebabkan sekarang ni paneh ngat dilanda La Nino, smiley tu pon jadi epy bila hujan^^

ShareThis