Aku bukan gila study, tapi ada banyak test, study je la

9:25 PM / by Pojan

Mood: Kenyang
Doing: Emath ; calculus
Thinking: "harap-harap esok kuiz senang^"
Eating: Nasi goreng telur dadar
Drinking:  Limau ais



Salam sejahtera kepada semua pembaca. Malam ni macam biasa idea nak menulis blog tu x datang. Pojan fikir punya fikir punya fikir, still takde idea untuk post malam ni. Tapi, Pojan nak jugak tulis sumthing, konon jaga blog tak mau bagi bersarang ah. Yeah, tak mau bagi blog ni ada sawang!!


So, bersempena dengan musim sekarang, yakni musim test, kuiz, dan tak kurang yang tengah amik exam, Pojan dengan senang hati membuat sati 'design' khas untuk korang dan juga untuk diri Pojan. Harap-harap benda ni dapat membakar semangat korang semua untuk terus berusaha dalam semua bidang! Yeah!





Nak bisik: Doa-doa kejayaan kita semua ok?

Bukan aku nak populariti, tapi aku rasa bertanggung jawab

7:02 PM / by Pojan


Aku nak study, tapi aku ke interview?

12:57 AM / by Pojan

Mood: Kenyang sangat
Doing: Emath ; calculus
Thinking: "takotnye aku~~"
Eating: Nasi Ayam V2
Drinking:  Sirap Bandung V2

Salam kepada semua yang membaca.Post kali ni takde la pasal benda penting, cuma Pojan terasa nak tulis sumthing, tak mao blog Pojan ni bersarang ;p

Malam tadi Pojan berhasrat nak gi makan kat V2, then teros study bila abis makan. Memang semua menjadi seperti yang dirancang. Cuma ada benda laen berlaku di tengah jalan. Bak kata pepatah "Panas disangka sampai ke petang, tapi hujan di tengah hari", lebih kurang gitulah bunyinya.

Time tengah study, x disangka-sangka Pojan ternampak En. SASER dan En. Zaiddin di V2. "Em? SASER dan Zaiddin dari tingkat atas?" agak pelik bila difikirkan sebab kalo dinner, En. SASER tidak makan selewat begini. Kemudian En. SASER ternampak Pojan dan datang ke arah Pojan.
[...]

Review: Burger Hentian Sri Iskandar

12:18 AM / by Pojan

Mood : Kenyang dan mengantok
Doing : oh!artis
Thinking : "Bila nak wat tutorial ni~?"
Eating : Nasi goreng V2
Drinking : Bandung V2

Salam membaca kepada blogger sekalian, tidak kira yang guna BlogSpot mahupon Wordpress.

Malam ni terase pulak nak buat review tentang burger yang Pojan makan dengan Aini beberapa hari yang lepas. Buat pengetahuan korang, Pojan agak minat buat review makan-makan, lebih-lebih lagi kalo pasal street burger. Antara impian Pojan adalah nak mencari burger street yang paling sedap dan sudah semestinya halal^^

Location: Terletak di sebelah Hentian Sri Iskandar, beberapa minit perjalanan dengan kenderaan dari UTP.
[...]

Fauzan Latif wants to keep up with you on Twitter

9:51 PM / by Pojan

Fauzan Latif wants to keep up with you on Twitter

To find out more about Twitter visit http://twitter.com/i/ff4d3e546b78e52305d3ce0f0d07e0679d96a5ef

Thanks,
— The Twitter Team

About Twitter

Twitter is for discovering and sharing what's happening right now through the timely exchange of short, public messages. Since its inception in 2007, this open exchange of information has transformed Twitter from a simple social utility to a new kind of communication with the potential for positive global impact. Individuals and organizations alike are encouraged to try Twitter for a variety of uses ranging from social to commercial.

This message was sent by a Twitter user who entered your email address. If you'd prefer not to receive emails when other people invite you to Twitter you can opt-out

Please do not reply to this message; it was sent from an unmonitored email address. This message is a service email related to your use of Twitter. For general inquiries or to request support with your Twitter account, please visit us at Twitter Support.

Terima kasih kelas Fizik!!!

4:52 PM / by Pojan

Mood : Happy dan x sabar nak test
Doing : Blooooogginnnnngg
Thinking : "Nak jogging ah petang ni"
Eating : Biskut kering
Drinking : Air alkali 'Daily Fresh'

Salam sejahtera kepada semua. Pojan baru abes kelas and it was Physics. Usually Physics offer Pojan boredom, immense pressure, dan macam-macam benda yang x syok! Tapi arini lain dari yang lain [...]


Ok, kali ni post test jugak

2:24 PM / by Pojan

Pojan memang ska sngt dah kat blog ni, kalo boleh, nak bawa blog ni hingga ke tahap ramai orang visit. So dalam usaha nak jadikan blog yang ideal, Pojan selalu mencari eksesori-eksesori blog yang sesuai dan kali ni Pojan nak tambah function 'read more' [...]


Hello, ni test post aja

11:02 AM / by Pojan



This is password-protected post. Click and insert password to read.

Hint: Nama biasa pojan ;p




Talent Search datang lagi!!

2:24 PM / by Pojan

Mood : Hepi sedikit, letih
Doing : Report fizik
Thinking : "Best nya kalo arini cuti"
Eating : Sirap bandung buluh perindu
Drinking : Ayam, sayur, n telur masin buluh perindu


Assalamualaikum dan selamat sejahtera blogger sekalian.


Pelbagai event berlangsung dalam UTP dan kali ni, Talent Search adalah antara yang terhot buat masa sekarang. I bet ramai yang akan menghadiri talent search pada malam 23 oktober nanti kan? Jangan nak tipo la kalo x ramai.


Namun persoalannya, wajarkah event sedemikian rupa diadakan? Kita tanya pendapat beberapa random person:


1: "Dia nak buat macam Euphoneus, tp x sama"
2: "Tak patot, tak patot"
3: .....(middle-like finger)
4: "mengarot btol, ada menari-menari, menyanyi- menyanyi, apekah?"
5: "Talent search?" [...]




Kereta baby kembali!!

7:42 PM / by Pojan


Kereta ni bru lepas ketuk n cat sebab terlanggar divider

Event: IDP Education In Australia

4:01 PM / by Pojan







Nak bisik : Peta rujukan ni untuk orang yang berasa sekitar ipoh, maap ye kepada yang jauh?^^

Jumaat Prayer

3:12 PM / by Pojan

Mood : Ok2 ja
Doing : House season 4
Thinking : "Hujan lebatnye~ cane nak gi makan??"
Eating : X makan lagi ah
Drinking : Air alkali 'Daily Fresh'

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada pembaca sekalian. Apa khabar semua? Harap-harap dalam keadaan sihat wal'afiat dan bahagia. So, dah lama rasanya Pojan tidak post kat blog nih, rasa rindu ah pulak. Nak buat macam mana, Aini selalu pinjam lappy kesayangan ni sebab nak tengok movee. Ye la, download dari DC++, banyak la movee tu^^ Tapi dah dapat balik lappy ni, datang balik semangat nak menulis blog. Alhamdulillah..

Kali ni Pojan nak tulis sket je tentang benda yang Pojan nampak setiap kali abes solat Jumaat. Betapa indahnya Islam sedikit sebanyak dapat kita lihat bila da abes solat secara jemaah, especially solat Jumaat ni.


berjalan pulang bersama-sama dengan jemaah yang lain


berkongsi kenderaan dengan jemaah yang lain


bersalam dan berpelukan dengan sahabat-sahabat

Selalukah kita berpeluang untuk melihat fenomena-fenomena indah di atas pada masa-masa normal? Tambah-tambah dilakukan oleh seluruh muslimin UTP? Tidak!! Jadi bersyukurlah setiap kali kita pergi ke masjid untuk solat Jumaat^^

Nak bisik : Terima kasih kat pihak UTP khususnya yang di sekitar masjid An-Nur. Sebabnya? Walaupun kes H1N1 sudah lama tidak diperkatakan, namun langkah berjaga masih kelihatan di masjid An-Nur. Or it is? Pape pon, tahniah!!!


bahaya H1N1 masih dirasakan

Review: Kedai Gunting Rambut Krishnan

1:45 PM / by Pojan

Mood : Happy di samping tertekan

Doing : Tak puas hati potongan rambut -_-
Thinking : "Sempat lagi study"
Eating : Nasi putih, ayam goreng
Drinking : Limau ais

Pagi kemarin Pojan kena bangun awal sebab ada Lab Kimia. Tapi Lab Kimia tu laen dari yang laen, sebab eksperimen kemarin cuma siap dalam sejam berbanding eksperimen-eksperimen yang lain yang amik masa dua jam and that's Heaven!! Then ada Media Lab for another 2 hours, pelik bagi Media Lab yang sebelum-sebelum ni hanya sejam. Now that's another weird thing. Kelas last pulak kelas BI and instead of duduk kat port biasa, Pojan duduk kat deeeeepan skali, I don't know how to say this!!


So, back to the topic, Pojan sebenarnya nak tulis pasal kedai gunting rambut yang Pojan pegi lepas semua kelas kemarin. Ringkasnya, ini adalah review daripada Pojan based on first time pegi situ, kalo x btol apa yang Pojan tulis, dengan cara yang baek la ek?


Tepat jam 3.30 petang, Pojan memulakan perjalanan ke arah Taman Maju menaiki LC Pojan. Selepas lebih kurang 10 minit, Pojan pon sampai kat traffic light Taman Maju. Turn left and stroll through building nearest the main road. Then, korang akan jumpa sebuah kedai, 'Kedai Gunting Rambut Krishnan'. Kedai ni xda fancy sangat, bukannya Saloon, duh! Pojan pon park moto berdekatan ngan kedai tu, x dapat nak park depan kedai sebab masa tu penjaja gerai pasar malam dah mula bukak kedai.It's ok. Bila Pojan masuk ja kedai ada sorang India jemput Pojan duduk, memang la kan, dia keja kedai tu.Haih. Bila dah duduk tu, macam kat kedai gunting rambut laen, dia letak kain keliling tengkuk, very essential kalo nak gunting rambut customer. Kenapa? Bila gunting rambut, kalo adanya kain ni, xda la rambut-rambut yang ditrim atau digunting tu melekat kat baju, so, penting la kan? Then dia pon tanya, "mao gunting macam mana?" soalan common kalo pegi kedai gunting rambut biasa. So korang sendiri tentukan macam mana dia akan gunting rambut kamu. Come on, ni bukan saloon, bagi-bagi pilihan rambut macam mana.Aiyoo, nak buat lawak bukan kat blog ni, boleh? Sekarang, skip pasal gunting rambut, sebab cara gunting rambut dia Pojan rasa xda papa yang luar biasa. Apa yang berlaku lepas gunting rambut adalah pekerja tu akan mengambil minyak warna merah sket sapu kat  tangan dia and dia akan mengurut kepala customer. Perghh, ringan sket kepala. Dah abes Pojan pon tanya dia berapa ringgit. Dia balas, "macam biasa". Erk? Pojan x pnah pon g gunting kat situ, ape ke hal? Xpa, Pojan pon bayar la 6 ringgit. Then Pojan teros pulang ke UTP.







Pros: Guntingan professional, amek masa x lama, lebihan-lebihan rambut hampir 0% yang tinggal, dapat urutan kepala, harga berpatutan


Cons: Kalo nak rambut yang elok, kena terangkan detail kepada si tukang gunting, kalo x....


Nak bisik : Ada tips sebelum nak g gunting rambut. Seelok-eloknya shampoo rambut, dan pastikan rambut tu lembab-lembab, ini akan menyenangkan kerja si tukang gunting. Paling penting, jangan pakai minyak rambut atau apa-apa yang akan menyebabkan rambut anda keras atau terlalu licin untuk digunting.


Nak bisik lagi : Pojan x puas hati ngan rambut yang Pojan dapat!! Urgh!!

ShareThis