WICKED! Universiti Markas Militan?

11:24 AM / by Pojan

KOSMO! tidak pernah gagal membuatkan aku rasa seronok membaca surat khabar diorang, tidak terkecuali jugak untuk hari ni ( 28/12/2010 ). KOSMO! is awesome, sebab tu la family aku beli paper ni tiap-tiap hari (family korang aku tatau la). Cerita dalam KOSMO! berjaya menarik perhatian ramai pengguna untuk terus membelinya setiap hari, even though tiada siapa yang pasti kesahihan berita-berita dalam paper tuh.

So hari ni ada apa dalam KOSMO! yang menarik perhatian aku? 'Dakwa Universiti Markas Militan', hell yeah!

i dont care the news, i care bout the pic used
Pakar keselamatan negara mendakwa bahawa laporan menyatakan universiti di Malaysia merupakan tempat Militan Islam merekrut golongan muda untuk menyertai rangkaian pengganas. Ouh puh-lease (kan aku da mengarot?). Kenapa benda ni nak masuk dalam paper? I mean, banyak lagi berita yang jauh lebih penting untuk ditulis, seperti spek RayBan yang baru untuk pemain Malaysia.


Kalo bagitau kat surat khabar pon apa yang kami golongan student boleh buat? Dakwah kat golongan militan tu? Kalo aku yang buat silap-silap aku yang join diorang, kompem akan ku bom sapa-sapa yang aku tak puas hati. Luckily, aku tidak serajin itu untuk mengenalpasti  dan join golongan-golongan ni.

Tapi kenapa aku nak buat post pasal berita ni? Aku sikit pon tak kesah dengan dakawaan pakar keselamatan tuh. Not even a bit! Yang aku kesah adalah pasal gambar hiasan yang digunakan untuk berita ni. So cuba teka gambar tu gambar kat mana? Ou shit it's UTP! -__-

At least guna la gambar yang tak obvious gambar tu kat mana. Pffft! Jatuh saham UTP camni -__-


psst : ouch my tummy sangat tidak selesa hari ni
.

WICKED! Sukan Bola Sepak mengalami evolusi?

12:34 PM / by Pojan

Post kali ni tak ada beza dengan post laen yang bercerita tentang keputusan perlawanan bola antara Indonesia dan Malaysia. Yeah, tak ada beza. Tapi disebabkan post tu bukan hanya berkaitan dengan result sahaja, telah menggesa aku untuk tulis jugak pasal ni. I mean, it's so hot that even Gizmodo write about this! True story.

Semuanya bermula semasa perlawanan antara Indonesia dan Malaysia di mana Harimau Malaya tumbang dengan keputusan 5 berbalas 1. Percaya atau tidak, kekalahan Malaysia pada masa itu disebabkan oleh tron? Ok aku pon tak percaya mula-mula tapi bila dah tengok video ni sirius aku percaya!

500 BLOG!

11:47 AM / by Pojan

Ok hari ni aku kena tinggal sorang-sorang kat rumah, family semua pi Ipoh. Kenapa? Let it be a secret.

Hari ni aku bangun awal sebab semalam dah tido awal gila, pukul 10 pm sebab kurang sehat (rasanya sebab aku bedal 3 bungkus nasi lemak kot?). Bila aku bangun ja pagi ni, of coz aku online dulu bukak Facebook dan Blogger Dashboard, kot2 ada benda baru (memang ni ja keja tiap2 hari aku). Luckily aku terjumpa satu lagi contest untuk blogger join! Seronok tak terkira! So apakah contest yang aku nak join kali ni?


Kenapa Saya Suka Oh! Media Network

1:36 AM / by Pojan

Anyone can be a blogger, sama ada diorang aktif or not dan definisi aktif? Berbeza mengikut pandangan masing-masing. Ada yang kata aktif itu adalah post on a basis, seperti satu post setiap hari, or satu post setiap minggu. Ada jugak yang kata aktif blogging is selalu mengikuti perkembangan blog yang korang follow dan selalu beri komen setiap kali ada post baru. Oh yeah, tidak dinafikan ada yang buat macam tu ^ Bagi aku, salah satu definisi aktif aku adalah join contest yang dianjurkan oleh blog yang difollow. Oh yea! Kali ni aku nak join contest yang dianjurkan oleh Oh! Media Network. Btw korang leh join it for free! Kenapa nak tunggu lagi, cepat-cepat cekidaut Fanpage Oh! Media first!

Nak join jugak? Tengok post from Oh! Media kat bawah ni :



CREATIVE! Iklan Krismas

3:01 PM / by Pojan

Selamat Menyambut Krismas kepada yang beragama Kristian. Hari aku bangun awal pagi dah pikir nak buat buat apa untuk isi masa lapang. Alih-alih mak aku suh aku hantar keta kat membe dia yang mai langkawi. So, aku pon buat la keja tu dulu. Skarang dah tengah hari baru aku terasa nak buat post sempena Krismas ni.


Pagi ni sebelum aku keluar buat keja aku sempat tgk satu web that post about creative adds sempena Krismas. Sure sangat la iklan ni semua bukan Malaysia yang punya. Bukan nak mengata tapi sangat jarang nak tengok iklan yang kreatif made in Malaysia by Malaysian. Harap iklan ni memberi ikhtibar kepada orang yang berkaitan to make more creative adds. Cekidaut!

Christmas Tree Ball origami

WICKED! The SBP galaxie

5:49 PM / by Pojan

Setelah sekian lama cuti bermula, aku berasa sangat bosan sebab tak dapat kerja part time. Yeah, kali ni aku tak kerja -___- Lepas seminggu perah otak (gila lama) aku decide untuk blog, betol, blog again. Disebabkan aku tak bz cuti ni, segala fokus aku adalah kepada remake my blog. So salah satu usaha adalah blogwalking sebanyak blog yang boleh dan secara tak sengaja aku terjumpa satu blog wicked nih.



First time baca title blog ni aku bajet ada cerita-cerita hot macam dalam majalah GALAXIE or macam Galaxie Blog. Tengok-tengok memang betol pon. Pfffft. Tapi tadalah cerita-cerita hot Justin Bibir or sort of. Yang ada cerita hot pasal 'truth' that happens in SBP. My spelling ain' wrong, it is SBP!


Penulis blog, publicly known as STALKAA. FYI, this author sanggup buat profile khas untuk melaksanakan hajat di hati. Tak cukup dengan tu, dia juga ada profile kat facebook! Ouh rajin! STALKAA kadang-kadang menulis tentang kes yang masuk surat khabar, tapi tu takde la hot mana pon, I mean, cerita dah masuk paper kan? STALKAA juga ada menulis tentang keburukan pelajar sekolah-sekolah tertentu dan tanpa segan silu menyatakan nama sekolah terbabit. How wicked is that?


Tapi apa yang lagi wicked, STALKAA turut menyasarkan certain postnya terhadap individu tertentu, secara spesifik! Ouh ya, siap letak nama individu tersebut beserta link ke facebooknya! Bapak wicked! Haruskah STALKAA dibiarkan terus berleluasa? Semuanya bergantung budi bicara hati masing-masing.


psst : aku tak kesah pon pasal blog ni. Aku tak menyokong mahupon menentang keras blog ni. Aku cuma kebohsanan so I thought this would be interesting to blog about XD To STALKAA, anggap la ni free advertising tuk blog kau sebab aku suka things that happen in your blog.

.

5 Reasons to use Twitter

7:40 PM / by Pojan



As the time flows, lots of new technologies had exists. From Friendster to Myspace to Hi5 to Facebook and recently, Twitter. Twitter is a simple yet powerful social networking network that lets you follow the conversations of the streams of your interests. You can only write up to 140 characters in length, but never let it fool you about how powerful Twitter is.


Followings are 5 reasons why to use Twitter

New look for my 'pensel'

9:00 AM / by Pojan

Setelah beberapa lama tidak berblog, cuti sem yang panjang dan membosankan urge me to blog, again!
Haha aku tau blog aku ni tidaklah seberapa, but at least edit blog (blogspot) da menghilangkan bosan aku sepanjang cuti ni. Kali ni, my blog show itself with the new edited template! Yes, it is new and awesome.

firebug

This new template is originally a wordpress theme. However, thanks to Blog Oh! Blog for the design and Blogger Template for the converted template. As powerful as it is, the original Firebug is still the best. For me, sehebat mana pon blogger punya template, Wordpress still is the best. Tapi kenapa aku pilih Blogger sebagai platform untuk aku berblog? That is another episode.

So, what are new in this template?

ShareThis