Aku nak study, tapi aku ke interview?

12:57 AM / by Pojan

Mood: Kenyang sangat
Doing: Emath ; calculus
Thinking: "takotnye aku~~"
Eating: Nasi Ayam V2
Drinking:  Sirap Bandung V2

Salam kepada semua yang membaca.Post kali ni takde la pasal benda penting, cuma Pojan terasa nak tulis sumthing, tak mao blog Pojan ni bersarang ;p

Malam tadi Pojan berhasrat nak gi makan kat V2, then teros study bila abis makan. Memang semua menjadi seperti yang dirancang. Cuma ada benda laen berlaku di tengah jalan. Bak kata pepatah "Panas disangka sampai ke petang, tapi hujan di tengah hari", lebih kurang gitulah bunyinya.

Time tengah study, x disangka-sangka Pojan ternampak En. SASER dan En. Zaiddin di V2. "Em? SASER dan Zaiddin dari tingkat atas?" agak pelik bila difikirkan sebab kalo dinner, En. SASER tidak makan selewat begini. Kemudian En. SASER ternampak Pojan dan datang ke arah Pojan.
[...]



"Weh, x pi interview MT? Aku dengar-dengar kata ada interview malam ni teros datang. Jom ah join skali" A'ah, Pojan baru teringat ada interview MT (Media Tour) Pojan terpaksa meninggalkan partner study Pojan untuk pegi ke interview. Maap ya Aini?







Siapa sangka interview itu amat menarik? Pojan masa interbiu tu maen-maen ja, tapi bukan maen-maen yang tak mao dipilih ah. Alhamdulillah, intebiu berjalan lancar walaupun ada yang Pojan jawab dengan mengarot^^
Antara soalan yang ditanya:

1. Introduce yourself
2.What do you know about MT (Media Tour)
3.Do you have any experience(s) with the department-you-chose?
4.Do you willing to accept if we give you Sponsorship department?
5.Given a situation related to your preferred department, the explain how to solve it.
6.Describe yourself in three(3) words
7.Anda diberi pilihan satu dari dua sampul di mana dalam sampul ada 6 occupation dan Pojan dapat Chemist:
  you with other five in a boat that is sinking, tell why you should be save instead of other?
8.Suggestion on where MT should go for the future?

Yeah, Pojan harap ini banyak membantu kepada sesiapa yang belom pergi dan nak pergi interviu tu. Gud Luck!!

Nak bisik: Dalam 6 pekerjaan tu, ada satu 'pekerjaan' yang laen, itulah 'ibu anda'. So jawab leklok ya?

ShareThis