At the edge of a holidays~

9:11 PM / by Pojan

:-& tongue tied

Dah, paham dak tajuk post ni?? Cuti nak abeh dah la~~ (tu ar laen kali study ar BI!)
Yup, kali ni nak cita pasal hidup pojan di saat2 nak abeh cuti sem (ala~~~) and x dapat dinafikan ah ada rasa gembira but also rasa tak epy at the same time^ N sebab ada rasa x epy tu, pojan cuba pikirkan apa yang patut pojan buat untuk kurangkan rasa x epy ni sehingga approaching eternal happiness (tu dia ayat ;p)

So, seminggu sebelum balik UTP, pojan gerak ke alor setar dulu ngan moto kesayangan pojan^ (ye la, moto baru maa) gi shahab n beli tiket n tunggu kawan pojan ni, nama dia Yeh. Nak dijadikan cita ( tgh cita ar ni) kalo pojan nak gi alor setar n sekitarnya untuk beberapa ari, umah Yeh la yang menjadi sasaran pojan^ tu pon kalo dia ada ar, dia skarang ngah study jgk. So untuk kali ni pon, pojan menetap di umah yang berkoordinat ( xtau la exact nya) di langgar^ N ada benda yang pojan nak tulis dalam blog ni pasal satu kejadian yang agak membengangkan kepala pojan yang berlaku du Shahab Perdana (ni terminal bas kat alor setar)

Bila sampai Shahab, pojan parking ja kat tepi keta orang, then direct gi beli tiket, n masa tu pojan tunggu Yeh ni, tapi dia kata lambat sket, dalam 10 minit baru smpai shahab, so dah beli tiket, pojan pon pegi nek moto, masuk dalam kawasan parkir berbayar, setelah selesai urusan parkir memarkir, pojan g masuk Marry Brown n makan sarapan semasa menunggu kedatangan Yeh. Pendek cerita, pojan n yeh dah selesai urusan kat shahab, kami pon nak blah ar dari situ (bukan kami keja kat situ pon, wat pa tunggu lelama??) N masa tu la pojan sedar kehilangan kunci moto!!
"Ah, sudah!! Mana kunci ni??!!"
"Hang jangan buat lawak~"
"x buat lawak ah! Memang xdak kunci kat aku ni!"
Pergh, pojan pon patah balik ke tempat2 yang pojan dah pegi tadi nak cari kunci moto punya pasal!! Bila dah puas round2, pojan pon gi kat tempat moto n geledah beg pojan plak
"Aish, xdak jugak ar~"
Pastu pojan pk nak gi tanya kat orang yang kunci moto pojan tu, seorang lelaki india yang...ntah baca n comment sendiri ah. Pojan gi kat kaunter n then tanya kat dia
"bro, ada nampak kunci kat moto x masa kunci tayar tu tadi??"
"nombor plate brapa?"
"KCM5222" n masa tu dia tengah belek2 kertas kat fail dia, then sampai page last, nampak la tulisan 'KCM5222'
"ni ka?"
"ya2^" masa tu dah epy dah, igt nak dapat balik dah kunci tu
"tapi kalo nak balik, kena bagi salinan IC dulu" sambil membelek kunci yang ada dalam laci kat kaunter tu. Then dia kuarkan kunci pojan "ni kan?" sambil menunjukkan muka yang happy (ampeh kut nak tunjuk muka 'mengambil berat' ka, xpa ar jugak!)
pastu yeh ar jugak yang bersusah payah g photostat IC pojan. Bila yeh balik ke kaunter ngan salinan IC, tetiba laki penjaga parkir ni kata
"kenapa x fotostat kat depan ni? Kedai komputer...bla3"
Ceh!!! bukan nak bgtau pon masa orang dok bincang kat sebelah dia tadi!! (ampeh buat kali ke-2!) Argh!! Then pojan ngan yeh pon balik umah yeh dulu, sebelum petangnya kami gi 'menyemak' kat skola lama kami, SMS Pokok Sena^

hidden msg 1: laki kaunter tu cam ampeh!!
hidden msg 2: pojan bagi yeh bawak moto pojan, sakan sungguh dia test-run!^

ShareThis