One in a Zillion

10:09 PM / by Pojan

:O singing

Pada hari yang hujan dari pagi sampai malam pon x berenti lagi, banyak aktiviti yang pojan leh buat, selain makan, minum, tdo, msg2, dgr radio sambil baring2 baca buku......

Yeah, nothing to say~~

Tapi, tetiba malam ni pojan teringat kat kawan yang agak rapat ngan pojan dulu, Fazril!! So, pojan nak cita serba sedikit tentang teman yang ska mengarot ngan pojan di sekolah menengah sains pokok sena dulu, tambah2 menjelang SPM 2008^

So, kita mula dengan nama ek? Nama dia orang besa panggil Fazril, kalo bebudak Supermassive XII pulak panggil dia, DEWA!! Abes, kalo dah soklan add math tahap gaban leh jawab sebelah tangan (kalo menulis memang la sebelah tangan pon ;p) n tutup mata sebelah, mao x dipanggil dewa, DEWA ADD MATH^ memang terkenal abis la sebab soklan add math tu senang sangat bagi dia, fuh, wa respek sama lu, dewa!! He's ONE IN A ZILLION!!

Dah abis ngan nama, kita cita lak pasal rutin arian kat asrama (pojan amik masa dekat SPM, so budak2 yang akan duduki SPM, leh wat rujukan^) . So akan ada dua bahagian, sebelum dan semasa SPM.

Sebelum SPM:

Pagi: Gi skola, cam biasa ar, suma pon g skola^
Tgh hari: Makan tengah hari, solat, tido sebelum mandi, n bila 15 minit lagi sebelum countdown kat simpang sekolah, g mandi^^
Petang: Prep, tapi bukan study pon, baca paper ngan Macha (Husain) n sembang2 ngan ketua kelas, jemey n sapa2 yang lambat g prep ( suma berkumpul kat kipas belakang kelas, peluh n penat lepas berlari nak lepas countdown^)
Riadah: Masa ni dewa ngah men basketball ngan geng, Meon, Mad, Pung, n sapa2 yang nak tempek^ tapi lagi dekat ngan SPM, makin kurang men basket, men futsal pulak.
Prep malam: pi masuk kelas, tgk buku (tgk ja la ;p) pastu ni la tyme nak study pon, tapi smbil sembang ar^

Semasa SPM:
Pagi: Skola dah xda, suma balik umah dah kecuali yang nak amik SPM, tapi kami ada bengkel ja kat DM, so pada ketika ini, Fazril hanya menidurkan diri kat katil di dorm baru^ (patot la nama dewa ;p)
Tgh Hari: Bangun, makan tgh hari, solat, tdo.....
Petang: Bangun, makan petang, solat, men futsal^^
Malam lps Isya': tgk tv, tdo......

Tapi ni rutin ja la, rutin x semestinya setiap hari, musti ada hari yang tak ikut rutin jugak ;p yang x ikut rutin tu la tyme dia study^ By da way, Fazril memang banyak sembang pasal benda yang dia suka, tambah2 anime n manga^ Kalo bab2 pompoan, sry ar, dia akan kata dia x ensem lah, itulah, inilah, nanti bila masa sampai petik jari semua nak kat dia, hah! (memang patot pon nama dewa~) But, cerit a baru yang pojan dapat tau, Fazril ni dah ada seseorang yang yang spesel! Hah, fazril mai la beri penjelasan sket ;p

Hidden msg 1: Calon2 SPM, amik tips yang mana patot ok?
Hidden msg 2: Fazril ni cekap men basketball, kalo nak ajak men, pi la intec, shah alam^^
Hidden msg 3: Kawan fazril nama ieka...


ShareThis