ISNIN OH ISNIN...

11:06 PM / by Pojan

#-) Blinking

Hari ni agak bersejarah buat pojan, sebab? Kena bangun awal for sumthing^^ ala, belajar membonceng motosikal je pon. Perancangan asal adalah untuk bangun pada pukul 8

Malam sebelum tu:
dalam ati,"hoh, esok nak kena bangun awal, pkol 8 cam sedap ah"

Pagi ni:
Alarm enset bunyi - "........bising btol la!" snoooooze
Alarm bunyi, lagi - " ....awal lagi ar~" snoooooze, lagi
Alarm bunyi lagi! "................." snooooze (x larat nak bagi respon selain tekan button snoze^)

aaaaaand so on sampai la satu kali alarm ni bunyi lagi, pojan tgk jam enset
"aiyark pkol 9???!"
kalo seseorang lambat for sumthing, agak2 wat pa ek? Tdo agi^^
Xda la, pojan teros bersiap nak gi sekolah tu ;p
dengan membonceng moto baru pojan, pojan bergerak pada kelajuan 100km/h tanpa henti untuk sampai sekilat yang munkin kat skola tu, hoh~ (macam tpo ja?)

At last, Alhamdulillah pojan sampai jugak dalam keadaan badan masih sempurna (thank God!)
So, pojan tros ke belakang untuk memulakan sesi pembelajaran

LIMA target utama belajar moto:
1. Lulus JPJ
2. Lulus JPJ
3. Lulus JPJ
4. Lulus JPJ
5. Mengisi masa lapang....

Of course la!! belajar moto kat institut ni untuk lulus JPJ ja pon^


selepas 40 minit membonceng, tiba2, ujan renyai2 pon turun~~
cikgu pon mintak budak2 yang tgh belajar stop sebab ujan n dia pon suruh kitorang g tanda tangan form
Pojan pon pegi kaunter 1 (ada 4 kaunter ja pon) mintak borang nak sign but then,
"sign suma lapan2 skali la, nanti mai blajaq ja", kata akak kaunter satu, pojan tgk dia ni agak cute la^
dalam ati, "suma skali? ini sudah bagos^ x payah mai dah pon xpa lepas ni^ hoho^" (hoho tu x sebut pon ar)
daaaaaan siap 'lapan jam'....Pojan pon naik moto balik dengan ati yang girang

amat boriiiiiiink~ xtau nak wat pa kat umah~

ShareThis